perjantai 19. helmikuuta 2016

NORSSEJA



Minä pidän tapanani vastata aina lempikalaa kysyttäessä, että se on se kala,
jota viimeksi söin. Vielä ei lautaselleni ole uinut pyrstökästä eväniekkaa,
josta en olisi tykännyt. Syön mielelläni kaloista myös silmät, poskilihat ja
sisäelimiä.

Tänään saatiin Porin torilta kuoreita eli norsseja. Sana "saatiin" on
lähellä totuutta, sillä kilo maksoi kolme euroa. Joskus pilkkivä naapurimme
Markku tuo niitä oikeasti ilmaiseksi. Silloin voita pannulle vain, paista
kokonaisena ja pääset herkuttelemaan. Etenkin pienikokoiset yksilöt voi
syödä ruoteineen, evineen, kaikkineen, niin pehmeiksi kovatkin osat
kypsyvät. Virheen tekee se pilkkijä, joka heittää norssit lokeille. Lokkien
mielestä teko tosin ei ole moka.

Toteaa Hanski ja menee popsimaan niitä, siis norsseja, ei lokkeja, taas.

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti