torstai 22. marraskuuta 2012

LASKU VAILLA HINTAA

Sana "Tuomio" tuo mieleemme voittopuolisesti ikäviä asioita. Ajattelemme sen synonyymiksi sanalle "rangaistus."  Jos sinut tuomitaan, saat vähintään sakot, ellet peräti vapauttasi menetä vankilan porttien helähtäessä kiinni takanasi. Vielä on jäljellä niitäkin maita, joissa ihmisiä tuomitaan kuolemaan.

Kirkkovuosi päättyy ylihuomenna tuomiosunnuntaihin. Ei sentään tuomiopäivään, jonka ajankohtaa ei kukaan tiedä. Silti saatamme ahdistua. Ehkä kyselet, oletko elänyt ja uskonut niin, että vältyt tuomiolta. Melkein kaikki joutuvat huomaamaan  suuria puutteita molemmissa asioissa. Syntiä on tullut tehdyksi sanoin, teoin ja ajatuksin. Jos Jumala on ja jos Hän panee toimeen tuomion, käy Hanneksenkin todella kehnosti. Rangaistus rajan takana merkitsee ikuista kadotusta.

Tässä kaikessa on muuan väärinkäsitys. Sana "tuomio" ei nimittäin tarkoita samaa kuin rangaistus. Tuomiohan voi olla vapauttavakin. Tuomari voi katsoa virheitäsi läpi sormien. Hän voi löytää lieventäviä asianhaaroja ja voipa Hän  ratkaista niinkin, että panee jonkun toisen kärsimään tuomion, joka oikeastaan kuului sinulle.

Kristinuskon ydinsanoma on, että juuri viime mainitulla tavalla Taivaan suuri Tuomari toimii. Hän sälytti sinulle ja minulle kuuluvan rangaistuksen Poikansa päälle voidakseen vapauttaa meidät. Poikaa sanotaan tästä syystä Vapahtajaksi eli vapauttajaksi.

Mielestäni koskettavasti asian ilmaisee tunnettu rock-muusikko ja -lyyrikko Heikki Harma. Hectorina paljon suosikkikappaleita levyttänyt mies väittää olevansa agnostikko. Kuitenkin juuri hän tulee ilmaisseeksi uskomme ytimen laulussaan nimeltä "Pianomies." Se pianomies järjestää juhlat kaikille. Niin hyvät kuin pahat kutsutaan. Hän itse soittaa lohdullisen musiikin juhlijoiden iloksi.

Kesken juhlien alkavat tarjoilijat tuoda laskuja pöytiin. Niissä laskuissa ei ole hintaa.


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti