torstai 27. kesäkuuta 2013


MUUTAMAN MUNAUKSEN MUISTOPÄIVÄ

On se holjaa, miten jotkin päivämäärät jäävät mieleen, vaikkei päivän tapahtumia kovin mielellään muistelisi. Huomasin äsken tuossa Lauri Hallikaisen loistavaa Pohjois-Savon lintumailta-seedeetä kuunnellessa, että itselläni on tänään sellainen päivä. Tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta kenties häpeällisimmästä mokastani lintuharrastuksen liukkaalla polulla.

Niin, liukas oli polku myös 27. 6. 2003, kun Pirjo oli vähällä tappaa kaksi viiriäistä. :) Hipa tillillään, ettei ajanut soidintavan parin päälle Porin Härkäluodossa. Ruskeat pallot vilahtivat niin vinhasti tuulilasin editse, että vain Härkäluodon tien edellyttämä, matala  ajonopeus pelasti niiden hengen.

Hyppäsimme tietenkin Tommi Evilän nopeudella ulos autosta. Viiriäisen soidinta ei näe eikä kuule Suomessa usein. Totta puhuen tilanne on äärimmäisen harvinainen.

Mutta siinä "vieraskanat" nyt hyppivät toistensa ympäri. Aika ajoin lentoon pyrähdellen koiras huusi ja däddätti. Kuin järkeä vailla ne tuossa touhusivat sillä seurauksella, että lopulta oltiin yhtenä keränä pellon reunassa.

Luulisi tällaisesta seuraavan pesinnän. Me täydelliset idiootit emme vain jääneet Poriin seuraamaan, kävikö niin. Toteutimme suunnitellun matkan Oulun seudulle edes yrittämättä etsiä pesää. Ymmärtääkseni viiriäisen ei tiedetä pesineen maassamme. Todennetut pesälöydöt puuttuvat.

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti