maanantai 12. elokuuta 2013

PISTEITÄ PANKKIAUTOMAATILLE



Pisteitä pisteistä, sillä ilahduttavaa  oli törmätä pankkiautomaattiin, joka oli varustettu sekä pistekirjoitusmerkinnöin että äänitoiminnolla. En tiedä, onko sellaisia Suomessa. Ruotsissa on. Tämän kohtasin muutenkin onnistuneella Gotlannin-matkalla Visbyssä viime perjantaina.

Näkövammaisen on vaikea ja sokean ymmärtääkseni mahdotonta repiä rahaa pankkiautomaateista. Lähes kaikki meikäläiset tarvitsevat siihen toimeen avustajan. Tilanne ei ole välttämättä täysin ongelmaton turvallisuudenkaan kannalta, mutta ennen kaikkea kyse on mahdollisuudesta toimia itsenäisesti näinkin tärkeässä asiassa.

Visbyn automaatissa oli tavallisen numerotaulun lisäksi eri toimintoja tarkoittavat numerot pistekirjoituksella. Ääninappula oli taulun alaosassa. Muodoltaan se on pyöreä ja kooltaan muita isompi. Ilmeisesti ääntä kuunnellaan kuulokkeilla pankkisalaisuuden säilyttämiseksi, mutta tästä en ole varma. Ei nimittäin tullut kokeilluksi, kuinka laite palvelee käytännössä. Mutta hieno homma, kaiken kaikkiaan.

Ylistää Hanski




PS: tässä bloginlukijoille kuvia automaatista. Ne on ottanut sama Juha Haavisto, joka vastaa blogini teknisestä ylläpidosta. Juha on  muuten mainiota matkaseuraa.

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti