sunnuntai 17. helmikuuta 2013

EI PÖLLÖMPÄÄ

Jos saat aikaan tai ehdotat jotain loistavaa ja kaveri kehuu sitä hyväksi, tiedät hänestä yhden asian: hän ei ole porilainen. Täällä saat kuulla korkeintaan, ettei asia ollut pöllömpi. Käytetään toistakin p:llä alkavaa, komparatiivimuotoista sanaa, mutta se lienee kaunista jättää arvailujesi varaan. Sana on rahvaanomainen.

Minun tilanteeni saisi kyllä olla pöllömpi. Varsinkin sen soisi olevan pöllöisämpi. On kas pidellyt lähes käsittämättömän huonoa tuuria niin Asioiden, Bubojen kuin Surnioidenkin osalta. Totta puhuen yhdeksän kymmenestä pöllöretkestäni antaa elämykseksi vain maukkaat eväät. Kuuma kaakao ja juustopatonki tekevät kauppansa raittiissa ulkoilmassa. Suoraan sanoen joskus vähän turhankin raittiissa.

Murphyn laki huipentuu samaan, mihin pöllöjen runsautta säätelevä myyräsykli: tähän vuoteen. Huhutaan huhuilijoiden, huutelijoiden ja puputtajien kansoittavan Porin seudun metsiä sankoin siipiparein. Lähimmät loipakoivat lemmenlaulujaan kilometrin, parin  päässä Tiiratorpasta. Useitakin lehto- alias tarhapöllöjä olisi kuulemma tarjon.

Niin olisi. Vaan mites niitä kuulemaan pääset, jos olet sokea ja vaimosi vetää rippileiriä Reposaaressa? Ei noin pitkille ja epävarmoille retkille tee mieli taksillakaan lähteä. Taksi ei myöskään tunne pöllöpaikkoja, enkä näe, missä kohden milloinkin mennään.

Tarinan opetus: kaikkea ei voi saada. Elämässä pitää suostua rajoihin ja rajoitteisiin. Ellei vaillejäänti ota onnistuakseen, kannattaa muistella niitä öitä, joina varpaat jäätyivät, vessahätä yllätti 40 kilsan päässä kotoa eikä yhtä helkkarin helmaria ollut kuultu. :D


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti