torstai 23. toukokuuta 2013

KOTKA VAI SUPIKOIRA?

Lienette saaneet hyvät naurut uutisesta, jossa kerrottiin maakotkaa ampuneen tyypin luulleen sitä supikoiraksi. Ainakin hän sanoi sillä tavalla erehtyneensä. Ellei mies vitsaillut tai halunnut välttää rangaistusta, täytyy hänen kovaa osaansa valittaa. Noin vaikeasti heikkonäköistä ei pidä päästää pyssyn kanssa maastoon ollenkaan.

Vai johtuiko erehdys aukoista lajituntemuksessa? Harva metsästäjä tuntee lajit sentään noin huonosti. Lehmiä täräytellään hengiltä hirvinä vain satunnaisesti eikä spanielia usein luulla rusakoksi. Mutta kun mennään hankalammin erotettaviin lajeihin, virheet lisääntyvät. Etenkin sorsastajat kuuluvat päästävän päiviltä rauhoitettuja lintuja. Kiihkoissaan sitä ei tule niin katsotuksi, oliko hämärissä vilahtanut siivekäs heinäsorsa vai heinätavi.

Yleisempi huvittavuus liittyy metsästäjiin, jotka sanovat, ettei se saalis muka ole niin tärkeä. Tärkeintä on liikkua luonnossa siitä nauttien ja sitä ihaillen. Kysymys kuuluu, eikö aseen voisi näin ollen jättää kotiin. Kamerasta tai kiikarista olisi vähemmän vahinkoa tuolle nautittavalle luonnolle. Niillä  välineillä emme riko luonnonrauhaa.


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti