sunnuntai 12. toukokuuta 2013





TOLKUTON TOUKARI

Ei Porin Toukarin kevätyö vielä kaikkien soidinten sinfoniana soi, vaikka 38 satakielikoirasta kuulutti siellä reviiriä viime yönä. Kerttusia, sirkkalintuja ja muita "jalompia" yölaulajia odotetaan vielä. Ruisrääkkä kyllä kuorsasi kedolla kaulushaikaran puhallellessa bassotorveen joen tuolla puolen.

Nuo satakielten reviirit ovat muuten pienen puoleisia.  Lyhimmät laulupuskien välit jäävät 15 - 20 metriin. Niin voityhdellä seisomalla kuulla seitsemän Luscinian lemmenlaulut. "Tolkutonta tajunnan köyrintää", sanoisivat Matti Koivula ja Jan Södersved, jos ornimisen sietämättömän keveyden uudistaisivat.

Yhtä ihmettelen. En kaikkien yölaulajiin tuhlattujen keväiden aikana ole älynnyt, miksi satakielet laulavat ja pitävät taukoa yhtaikaa. Eilenkin, kun saavuimme klo 22.30 oli Toukarissa täysi rähinä päällä.  Saimme kävellä kaksi kilometriä joutumatta hetkeäkään kuuntelemaan hiljaisuutta. Sitten äkkiä klo 23.10:n tienoilla: ei inahdustakaan. Jos joku sattui pistäytymään paikalla klo 23.10:n  ja 23.40:n välissä, hän luulisi, etteivät laulumestarit ole saapuneet. Näkemäänhän sen sortin soittelijat pääsee harvoin.

Ihmettelee Porinhanski


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti