torstai 19. joulukuuta 2013

RUOKAISA KANAKEITTO FLUNSSAPORILAALLE


- Kun sairastat, sinun pitää syödä paljon.
Noin sanoi räväköistä sivalluksistaan tunnettu Martta Lyydia Vihinen, 
vaimoni porilaissyntyinen mummi. Hänelle on toivomuksensa mukaisesti pidetty 
hauskat hautajaiset kauan sitten. Pojantytär sen sijaan elää ja voi hyvin.

Kipakan puoleisesta jouluflunssasta kärsivän miehen hyvinvoinnin se 
pojantytär kokee palauttaa kokkaamalla komeita keittoja. Kitalaen 
ja -risojen kovista kivuista huolimatta ruoka kyllä maistuu. Reikäleipää ei 
toki pysty nielemään mutta sopat putoavat. Antaisin suloisen suukon 
varsinkin ruokaisasta kanakeitosta, ellei tartuntavaara sellaisesta 
palkinnosta enenisi. Käytetään suuta tässä vaiheessa vain syöntiin ja 
sanaisiin kiitoksiin.

Ruokaisa kanakeitto on helppo valmistaa. Pohjana on pussisoppana myytävä 
ranskalainen sipulikeitto. Pirjo heittää siihen pannulla paistetun 
broilerinrinnan palasia, riisiä ja tilkan kermaa. Kahden hengen annoksen 
sallitaan kiehua varttitunti kattilassa. Annos koristellaan 
persiljasilpulla ja/tai rucola-salaatilla. Ai jep, että on hyvvöö. Kelpaa 
täällä Tiiranpojan sairastaa.

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti