lauantai 13. lokakuuta 2012

SAIRAUDELLA RAHASTETAAN - EUROT VEROPARATIISEIHIN

Seison tunnin kuluttua Osuuskauppa Pihlavan edustalla. On vaalitilaisuus, jossa me ehdokkaat emme toivottavasti lupaa liikoja. Porinkaan talous ei salli isoja parannuksia arkeemme; se on sellaiseksi oikeistohallitusten aikaan puristettu.

Saatte kuitenkin kaksi lupausta ehdokkaalta numero 404, minulta. Lupaan perehtyä kaikin tiedoin ja voimin tuohon veroparatiisi-asiaan. Liikkuu kas huhuja, että Porissa osa kunnan ostamien yksityisten palvelujen voitoista siiirretään pankkitileille, joihin mikään verotus ei ulotu. Vielä enemmän sinun, hyvä lukijani, yksityisten palvelujen käytöstä maksamia rahoja Jersey- ja Cayman.-saarten tapaisista paikoista löytyy. Tai siis ei löydy, piilossa "pahalta" valtionsedältä ne siellä ovat.

Porin sos.dem. valtuustoryhmä vaati asiaa selvitettäväksi aloitteellaan 1. 10. Sen sijaan yksityisiä terveys. ja hyvinvointipalveluja tarjoavien yritysten omistuspohjaa ei ole tutkittu. Varsinkaan ei ole tutkittu, kuinka huimia voittoja ne napsivat terveytemme kustannuksella. Olen sitä mieltä, ettei terveys ole asia, jolla joku saa tehdä hyvät rahat. Ihmisen perusoikeuksiin tulisi kuulua saada maksukykyynsä nähden halpaa sairaanhoitoa. Tämä on länsimainen perinne ja inhimillinen lähtökohta. Jossain Yhdysvalloissa saat kunnon hoitoa, jos olet varakas. Huippuhoitoa saat, jos olet rikas.

Näin älköön olko Suomessa. Porissa toimivien terveysalan yritysten voitot ja toiminnan laatu on tutkittava. Siinä toinen vaalilupaukseni


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti