sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Media on ottanut kirkon paikan moraalinvartijana ja häpeärangaistusten jakajana. Lehdet ja telkkari vahtivat lähinnä julkkisten moraalia. Sitä vastoin kaikkeen kansaan ulottuu se aiemmin kirkolle kuulunut valta, jota tänään käyttävät terveysfasistit. Ei enää pappi vaan lääkäri uhkaa sinua hirveillä asioilla, jos jatkat turmiollisten nautintojen tiellä. Maanpäällinen helvetti on oleva ennen niin iloisen syöpön, juopon ja varsinkin tupakoitsijan kohtalo.

Lienette nähneet vanhojen kirkkojen seinillä kuvia, joissa syntisen käy todella kalpaten. Liekit nuolevat hänen ihoaan pikkupirujen korvennellessa kekäleillä selkäpiitä. Joku lyö julmannnäköisellä piikkikarahkalla päähän. Taustalla hohottaa häijyilmeinen hiilihankomies, itse pääperkele, jonka kidutuskammiosta sinulla ei poispääsyä ole. Nämä kuvat säikyttivät lukutaidottoman porukan pois paheista. Millaista hirmuvaltaa kirkko silloin käyttikään.

Nyt ovat kuvat ja kuvien näyttäjät vaihtuneet toisiin. Ei enää piruja ja perkeleitä; ei vaan mustuneita keuhkoja, syöpyneitä suolia, pernoja tunkemassa ulos suusta, ihmisiä oksentamassa sisäelimiään sairaalavuoteen lakanalle. Huonosta elämästä seuranneiden sairauksien ääri- ja viimevaiheet ovat rumaa katseltavaa.

Paatuneimpiin syntisiin ei kuvakaan tehoa. Ei myöskään sana. Oli keskiajalla niitä, jotka kaikista kirkollisen pakkovallan uhkauksista piittaamatta viettivät iloista elämää. Kirkko hylkäsi heidät. Hylkäsi myös yhteiskunta, sillä useimmat ihmiset oli peloteltu sulkemaan synnintekijä yhteisön ulkopuolelle.

Tämän päivän syntisen, ts. sporttisten ihanteiden vastaista elämää viettävän hylkää terveydenhoitojärjestelmä. Et saa asianmukaista hoitoa, jos sairastut omasta syystäsi. Vielä ei tosin jätetä tupakoitsijoitakaan kokonaan hoitamatta, mutta ans kattoo kuin jatkossa? Rahojen vähetessä on alettu puhua jo priorisoinnista. Samassa rytäkässä jätettäisiin kyllä kiltitkin jonon häntäpäähän, jos sattuvat olemaan vanhoja. Rikkaat vanhat hoitaa toki yksityinen terveyssektori.

Lähestyn kysymystä, keillä on valta maassamme. Perustuslain mukaan se on kansalla, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Tuo on käytännössä kuollut kirjain. Ei eduskunnalla ole yksilön elämän ja kuoleman avaimia. Ei eduskunta muodosta yleistä mielipidettä eikä asenneilmapiiriä. Avaimia heiluttaa käsissään se ylilääkäri, joka päättää hoidetaanko potilas hyvin, huonosti vai ei ollenkaan. Yleisen mielipiteen taas muodostaa media. Nämä ovat mielestäni hyviä ehdokkaita todellisiksi vallankäyttäjiksemme. Rimpuile siinä pieni ihminen sitten vastaan, niin järjestelmän hampaisiin jauhaudut. Sinun ei anneta rangaistuksetta nauttia elämästä.


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti