maanantai 14. toukokuuta 2012

Aamun linturetken (04.30 - 09.15) paras havainto omisti ruskean turkin, mustan hännänpään ja liikkui neljällä jalalla. Nopeasti liikkuikin, sillä se oli kärppä. Eläin vilisti Preiviikin rantakujan poikki  yhtä kovalla kiireellä kuin sukulaisensa lumikko parikymmentä vuotta sitten kesämökkimme lattian yli Luvialla. Silloisessa mökissämme tapasi enemmän eläimiä kuin nykyisessä. Permannon poikki metsähiiri suussa kiitäneen lumikon lisäksi muistuu mieleen huomattava hiiri- myyrä- päästäis- ja hyönteiskanta.

Tavattiin toki lintujakin. Aamun Toukari soi 18 satakielen, kolmen mustapääkertun sekä kultarinnan ja pensastaskun  konserttina. Pensassirkkalintuja sirisi jo kaksi, minkä lisäksi Pirjo näki tuulihaukan halkovan ilmaa. Tuohon vielä peruslajisto päälle, niin voitte arvata, nautimmeko. Toukari alkaa olla jo oma itsensä, sillä ensimmäinen ruisrääkkäkin kuuluu saapuneen.

Muuten on päivä juosta jolkotellut viikonlopusta toipumisen merkeissä. Maken mökillä toki pidettiin koulutoveria hyvänä, mutta matka on aina matka. Ei 57-vuotias ole enää 17-vuotias.

Mikä on ollut toipuessa. Kirjailija, myös kaltaiseni tietokirjailija, voi yleensä lyödä looteriksi silloin, kun ei viitsi tai jaksa kirjoittaa. Takarajaa seuraavan kirjan ilmestymiselle en ole asettanut, kun en ole alkanut sitä vielä kirjoittaakaan. Odottelen yhteydenottoa Yyterin yrittäjiltä, erityisesti kaveri @Seppo Mäki-Ullakolta ja kaveri @Manu Toivoselta. Herrojen kanssa on ollut puhetta, että v. 2005 ilmestynyt opukseni Yyteri - hiekkarantojen kuningatar saisi jatko-osan. Kirja täydentyisi seitsemän viimeksi kuluneen vuoden tapahtumilla (beach futis, Yyteri twist jne) sekä sisältäisi rannan tuntumassa toimivien yritysten esittelyjä.

Päivän minun kannaltani iloisin yllätys koskee kyllä kirjaa. Auli Karlsson soitti kaupungintalolta ja ilmoitti yllättäen, että Pori ostaa kymmenen kappaletta uusinta tekelettäni Kirjurinluoto - keidas keskellä kaupunkia. Pelkäsin kas, Porin kaupungin pidättyvän ostamasta kirjaa. Se on kyllä ihan näyttävä niin kanneltaan kuin kuviltaan, muttei kuulemma riittävän juhlallinen lahjakirjaksi.

Muuten soisin Kirjurinluotoni kiinnostavan monia. Kirjaa voi ostaa tuolla allaolevasta  verkkokauppani osoitteesta, Porin kirjakaupoista, SAtakunnan museosta ja Kirjurissa itsessään olevasta kahvila Koivusta. Olisihan mukavaa, jos koko vuoden työni näkyisi merkintöinä tiliotteessa. No, jospa jatsien aikaan sitten...


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti