tiistai 15. toukokuuta 2012

Kun lämpö lähenee, niin vaate vähenee. Ei, ei Hannes sentään stripparin uraa suunnittele, vaihtoipa vain iänikuisen college-puseronsa T-paitaan. Käteen osui vaatekaapin sekamelskan uumenista poppikoulun   priimus-paita. Uskokaa tai älkää, sellainen yläruumiin verho sieltä esiin seuloutui.

Radio Suomessahan on pyörinyt jokusen vuoden poppikoulu-niminen ohjelma. Rehtoreina alias toimittajina riehuvat enimmäkseen Kai Ulmanen ja Jösper Knutas. Tiiratorpassa kuunnellaan heitä kahdesta syystä: poppikoulu on Radio Suomen ainoa tietokilpailu ja rehtorit pitävät hulvattoman hauskaa hommissaan. Ennen vanhaan heidän tavoistaan olisi saanut käytöksen alennuksen. Minä muuten sellaisen sainkin, nimittäin sokeainkoulussa, mutta se on toinen tarina.

Kerran sitten päätin pyrkiä oppilaaksi poppikouluun itsekin. Yleisökysymykseksi sattui anagrammi (kirjainsekoitelma) yhtyeen Eppu Normaali-nimestä. Suoriuduin siitä hyvin, sanaseppo kun olen. Kauhu alkoi kohota kaulaan vasta, kun Knutas soitti. Hän kertoi arpaonnen suosineen Hannes-herraa. Onnistuisiko äänitys tiistaina?

ka-ka- ka-kauhistus, enhän minä tiedä rokista enempää kuin Vehnämäen muori Venetsiasta, tuskin sitäkään. Varsinkin ulkomainen rokki noin sadalta viime vuosikymmeneltä on minulle vento vierasta. Entäs elokuva ja TV-musiikki? Kävin elokuvissa viimeksi 40 vuotta sitten eikä meillä ole televisiota.

Pahoin aavistuksin asetuin sentään alttiiksi julkiselle häpeälle. Ohjelma alkoi. Kysyttiin aihealueita. Mitähän turkulainen kilpakumppanini, edellisen kerran voittaja, mahtoi valita? Itse valitsin Suomi-iskelmän ja 60-luvun. Sellaista kuin 50-luku ei nimittäin tarjottu.

Nyt edettiin kysymys kysymykseltä. Aluksi tuntui, ettei kumpikaan kisaaja tiedä paljon. Heavy- metalli - hiphop- disko- ym. yhtyeiden nimet vilahtelivat korvissa yhtenä kaukaisena huminana, kunnes alettiin kysyä iskelmistä. Satuin muistamaan pari juttua, mutta se riitti. Lienemme olleet historian huonotasoisin poppikoulupari. Kävi kas ilmi, että minä voitin vastustajani numeroin 4  -3.

Siitä siis Priimus-paita. Aion hiipiä ulos kyseinen pusakka ylläni yön hiljaisina tunteina. Silloin kukaan ei näe tarkkaan, mitä etumukseen on kirjoitettu. Hyvä. Saattaisivat vielä kysyä jotain alaan liittyvää.

Jotain viisasta on syytä sanoa Sofian (viisauden( päivän kunniaksi. Niinpä sanon:  Albert Einstein.



Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti