torstai 10. toukokuuta 2012

Mukavaa: blogillani on käynyt jo 37 lukijaa. Iloinen tervehdykseni teille jokaiselle. Meillä näkövammaisilla (sokeat ja vaikeasti heikkonäköiset) on sähköisiä keskustelupalstoja sekä facebookissa että liittomme ylläpitämän postirobotin puitteissa. Näiden lukijat ovat lähes yksinomaan näkövammaisia, mutta blogin kautta saanen yhteyden muuhun väkeen. Kenties viriää keskusteluakin.

Niin, keskustelua - sitä ei kissa vieköön puutu edellä mainituilta "sokkopalstoilta."  Nyt niillä väitellään lievästi sanoen kiivaasti aiheesta nimettömyys. Postirobotin ylläpitäjä päätti sallia anonyymin kirjoittelun ja lakkasi julkaisemasta henkilöluetteloja palstojen lukijoista. Mutta tämäpä ratkaisu suuren osan kirjoittajista pillastutti raivon partaalle. Ei tykätty siitä, että jotkut voivat nimimerkin suojista ammuskella sanaisia nuolia tulematta reilusti esiin omina itsenään. Pelättiin keskustelun tason laskevan. Joillakin palstoilla se kuuluu madaltuneen siivottomien törkypuheiden asteelle saakka. Kiihotusta kansanryhmiä vastaankin kuulemma harrastetaan eikä henkilökohtaisuuksiin meneviä solvauksia epäröidä  sylkeä bittiavaruuteen.

No välttämättä noin ei käy näkövammaisten kesken. Tosin olemme tasan yhtä raadollisia ja keskenämme erilaisia ihmisiä kuin te vammattomat. Emme poikkea ns. normaaliväestöstä muuten kuin näkömme  osalta. Sokeista löytyy hiljaisia ja äänekkäitä, röyhkeitä ja vaatimattomia, nöyriä ja itserakkaita, pitkiä, pätkiä laihoja ja huomattavan ylipainoisia sekä kaikkea tältä väliltä. Ei ole ominaisuutta, joka olisi kaikille sokeille yhteinen. Jotkut ovat äärimmäisen taitavia jopa liikkumaan toisten pysytellessä pelokkaina neljän seinän sisällä sokeutensa vankeina.

Päivän muuhun ohjelmaan kuului kirjakahvila ravintola Kirjakaupassa. Yle Satakunnan radion ex-päätoimittaja Marja Lennes kertoi eloisasti kirjoistaan. Hän on puolet nimimerkistä Kirsi Merimaa. Merkin taakse kätkeytyy Marjan kanssa toinen toimittaja, turkulainen Pirjo Peltoniemi. Merimaan uusimmat kirjat ovat dekkareita. Niiden tapahtumat sijoittuvat paikkoihin, joissa Marja ja/tai Pirjo on käynyt. Niitä paikkoja sitten riittääkin Balilta ja Kirgisiasta TAnsaniaan ja Senegaliin asti. Talvet Marja viettää eläköidyttyään Espanjan vuoristossa. Kylässä ei asu ketään muita suomalaisia.

Pentti Saarikoski on sanonut: "Ei ole hyvä mennä nukkumaan sellaisen päivän iltana, jona ei ole kirjoittanut mitään, sillä silloin ei ole ollut mitään päivää."  Minä korvaan sanan "kirjoittanut" sanaparilla "tehnyt linturetkeä."  Toki hengitän kirjoittamalla, mutta keväästä syksyyn kuuluu päivän ohjelmaani aina linturetkikin. Se alkaa tämän päivän tapauksessa klo 22 ja suuntautuu Porin Toukariin. Toukarissa laulaa satakieli joka 30 metrin päässä. Myös muut yölaulajat löytävät tiensä tuohon ihmeelliseen paratiisiin. Jokohan siellä sirittää kevään ensimmäinen sirkkalintu. Sen saa seurassani tietää vaimo ja kaveri @pirjo sekä kaveri @Inkeri Hannula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti