keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Päätimme luopua kylpyammeesta ja liittyä "suihkuseurapiireihin."  Ammeenhan ei kuuluisi olla liikkuvaa kalustoa. Meillä se on aina irti seinästä matkalla keskemmälle kylpyhuonetta. Keikkuu ja kallisteleekin, mokoma ikiliikkuja niin, että kylvystä nousija saa kaiken aikaa pelätä putoavansa pyrstölleen tai tuupertuvansa turvalleen kylppärin lattialle. Jos pesuainepulloja tms. sen reunalla pidät, saat olla varma niiden tipahtelusta rakoihin, joiden olemassaolo paljastuu vasta tarkemman tutkimuksen avulla.

Emme vie ammetta kierrätyskeskukseen. Varsinkaan emme heitä sitä luontoon, kuten joillakin älypäillä tuntuu olevan tapana. Allas saa nimittäin uusiokäyttöä lintujen juomapaikkana. Upotamme sen kotimme tanhuaan, täytämme kivillä ym. kovilla luonnonmateriaaleilla, johdamme sisään 3  -4  cm:n vahvuisen vesikerroksen ja alamme odottaa juomareita. Pesupaikaksikin tällainen kuulemma siivekkäille kelpaa, kelpaapa hyvällä säkällä sammakoille ja vesiliskoillekin. Pitäkää peukkuja, että noin kävisi.

Lintupuolella vietettiin muutenkin vilkas päivä. Toimittaja Minna Pyykkö, josta jo pari kertaa varoitin, teki sitten radiohaastattelun. Ohjelma tulee Radio Suomesta ensi tai seuraavana lauantaina. Seuraamalla blogia saat tietää, kumpana. Liekö Minna ennen äänittänyt seitsemää satakieltä yhtaikaa? Vain Toukarilla se on mahdollista.

Ennen toimittajaa asteli Toukarin lintulavalle nuori bongari Esa Mäkelä. Mies oli ajanut yhden päivän aikana tuhat kilometriä. Jokainen maili ja jaardi kyllä kannatti, sillä reissullaan Esa tapasi pronssi-iibiksen, pesivän pussitiaisen, lampiviklon ja niittysuohaukan. Ei tule varmaan unohtamaan toukokuun 22. päivää A.D. 2012 tuo nuorukainen.

Ai olinko kateellinen? En viitsi valehdella. Kyllä minä olin.


Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti