keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pihlavan seurakuntaa on siunattu kahdella lähes samannimisellä työntekijällä. Pirjot Tiira ja Tikka muistuttavat toisiaan ainakin kolmelta osin: minä pidän molemmista, molemmat arvostavat hyvää makeaa ja kumpikin hakee uutta työtä juuri nyt. Vaimoni
on ehdolla seurakunnan kirkkoherraksi kaimansa ollessa kiinnostunut diakonin työstä. Hän voi nyt panna paperit vetämään vastaleivottu diakoni kun on. Saatamme menettää hyvän kanslistin mutta saada tilalle hyvän diakonin.

Pirjo Tikan valmistujaisia kahviteltiin illansuussa. Puheita ei pidetty. Sen sijaan kyllä puhuttiin paljon. Hauska ja vakava vuorottelivat näissä valmistujaisissa. Seurakunnan alueella, Yyterin Kaanaassa sattunut tulipalo sai minut ihmettelemään, miksi kaikista tahallaan sytytetyistä paloista käytetään sanaa "murhapoltto."  Mielestäni tuhopoltto olisi osuvampi nimi silloin, kun kukaan ei kuole.

Valmistuja-Pirjo ihmetteli vuorostaan sanan "kolari" laajaa käyttöä. Hän kertoi kokeneensa vähältäpititilanteen, josta lopulta selvittiin murtuneella sormella. Lähellä, oikeastaan vain yhden väärän reaktion päässä oli kurkistellut kuolema. Pirjo Tikka teki kaiken oikein.
Ilmeiseltä kuolemalta siis vältyttiin. Tilanne uursi Pirjon sisään syvän vaon. Kuoleman vierailu noin lähellä toki havahdutti.

Keskustelu lipui yleiselle tasolle. Kyseltiin, miksi pelkäämme poismenoa. Mietimme, miten pienestä se voi olla kiinni. Kun tuuli käy meidän ylitsemme, ei meitä enää ole.

Tällainen suhteellistaa kaiken maallisen. Onko lopulta niin tärkeää, millainen on huomispäivän sää? Sopiiko meidän valittaa helteestä, hyttysistä, pienistä ja vähän isommista elämän hankaluuksista? Jos taipumus on taas pitää itseä kovin tärkeänä, sopii kaiken katoavaisuutta miettiä uudemman kerran. Iäisyydessä merkitsee hyvin vähän, elimmekö maan päällä kerjäläisinä vai vuorineuvoksina. Muistanemmeko edes, oliko elinkaaremme lyhyt vai pitkä. Vain millimetrin, hiuskarvan tai sekunnin päässä meitä odottaa ehkä muutto tuntemattomaan. Siellä me tarvitsemme enää  Jeesusta. Vapahtajaa me tarvitsemme, sillä Hän ainoana on voittanut kuoleman.
Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti