sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Tänä iltana ratkeaa, pääseekö Tiiratorpan emäntä Pihlavan seurakunnan kirkkoherraksi. Varsinainen äänestyspäivä on juuri tänään.

Pirjon mahdollisuudet saavuttaa tavoite ovat pienet sen jälkeen, kun Turun tuomiokapituli ei arvioinut häntä ehdokassijan arvoiseksi. Päätös ihmetytti pihlavalaisia, sillä, vaikka eukkoani kehun, hän on tehnyt hyvää työtä seurakunnassa 23 vuoden ajan. Erityisesti lapset tykkäävät. Heillä ei ole äänioikeutta, mutta heidän vanhemmillaan on.

Pirjon saarnoista tykkäävät kaikki mutta erityisesti huonokuuloiset. Ääni kas kantaa kauas. Minun normaalikuuloisena täytyy pitää kännykkää puolen metrin päässä korvasta, jos mieli säästyä tälleiltä tärykalvoon. Älkää kertoko tätä äänestäjille.
Pirjo pyydettiinkin ns. neljännelle vaalisijalle. Kymmenen seurakuntalaista esitti anomuksen, joka kirkkolain mukaan täytyy hyväksyä. Tuolta vaalisijalta on kyllä harmillisen hankala tulla valituksi. Tarvitaan 10 % kaikkien seurakunnassa äänioikeutettujen äänistä ja yli puolet annetuista äänistä. Pihlavassa se tarkoittaa käytännössä yli viittä sataa ääntä. Asukkaita tässä mm. Yyteristä, Mäntyluodosta ja Kokemäenjoen suistosta muodostuvassa Porin mereisessä osassa on n. 6000, joista inan alle 5000 kuuluu seurakuntaan.

Tiiratorpan väellä on, ihme kyllä, paljon ystäviä keskuudessanne. Pyydänpä niitä ystäviä, jotka eivät usko Jumalaan, pitämään peukkuja. Jumalaan uskovia pyydän rukoilemaan. Tapahtukoon asiassa sentään sen korkeimman Kirkkoherran tahto. Huonoja näet eivät ole vaalisijan saaneetkaan ehdokkaat Heimo, Pauliina ja Hannu.

Pirjon sisällä sykkii Kiurun eli leivosen sielu. Päivän ääninäytteenä siis aamun pirteä piristäjä:

http://www.youtube.com/watch?v=dklyS-eR0Qo

Blogi: tiira-kirjat.blogspot.com
verkkokauppa: www.tiirakirjat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti